Plukweide aan de Wouwershoeve

Neem een stukje Talander mee naar huis!

Op een halve kilometer wandelen van Talander staat de Wouwershoeve midden in het prachtige stille Kempische landschap. Vorig jaar konden voor het eerst bloemen worden geplukt en dat leidde tot tal van prachtige boeketten. Dit jaar onderging de plukweide wat veranderingen: het bloemenplukgedeelte werd verkleind, het groentenoogstgedeelte vergroot en kleinfruit (bessen en frambozen) aangeplant. Vanaf eind juni kunnen er weer bloemen worden geplukt, maar het aanbod zal wat minder zijn. Groentes kunnen, misschien, ook worden meegenomen, maar omdat het de eerste keer is, is het voor ons ook nog afwachten wat de oogst zal opbrengen en of er genoeg zal zijn om te verkopen. Het plukken van kleinfruit zal dit jaar nog niet kunnen. De struiken hebben wat extra tijd nodig om goede vruchten te leveren, maar het is alvast iets om volgend jaar naar uit te kijken.

Volg onze website en facebookpagina zeker als je wil weten wanneer je effectief weer boeketten kunt gaan samenstellen. 

Praktisch

Iedere woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur zijn er bewoners en medewerkers aan het werk in de tuin en kan je een kijkje komen nemen.

Voor alle informatie over de plukweide, pompoenen of een kleine rondleiding, kan je terecht bij Katrijn Beukeleirs (plukweide.talander@gmail.com).

De Wouwershoeve - De Lusthoven 58 - 2370 Arendonk